Pioncirkus 2020

SPS organiserar och förmedlar ju årligen en sambeställning av pioner. Leveransen brukar traditionellt ske andra veckan i oktober.

Innan dess har massor av tid ägnats åt att planera och organisera föreställningen. En förutsättning för att allt ska fungera är förstås också de entusiastiska pionist-volontärer som sluter upp på plats i Mariestad för att på olika sätt delta i cirkusen.

Lastbilen från Holland kom denna gång redan på onsdag eftermiddag, så vi kunde sätta fart tidigare än beräknat. Tack vare det hann vi med att etikettera och sortera cirka 1500 pionrötter redan dagen därpå. På programmet för fredag stod det sedan plockning, kontroll och packning av de drygt 400 beställningarna. Vilken tur att allt detta blev klart medan vädret fortfarande var fint!
Lördagen blev nämligen rejält blöt, men alla var glada ändå, när en ström av kurirer anlände för att hämta upp leveranser till olika delar av landet. Hämtningen fortsatte sedan på söndag och därefter vidtog jobbet med att hantera de beställningar som skulle skickas via post. Måndag eftermiddag kunde vi slutligen pusta ut när de sista lådorna hade lämnats in…